Alienware brengt nieuw design naar zijn m15 en m17-laptops

Alienware liet in het afgelopen jaar al een nieuw design zien voor de m15 en m17. Ditmaal nemen ze het uiterlijk over van de (krachtigere) Area 51m-laptop, die voorzien is van desktopcomponenten.

Alienware is binnen Dell een losstaande divisie. Het bedrijf kan weliswaar gebruikmaken van het schaalvoordeel van Dell, maar de ontwikkeling van producten zal te allen tijde plaatsvinden binnen de Alienware-divisie. Nu Computex 2019 in volle gang is, zijn er meer dan voldoende nieuwe producten om te tonen. Het gaat onder andere om een geheel nieuw design voor de Alienware-laptops m15 en m17. Eerder dit jaar kreeg de Alienware Area 51m al een geheel nieuw design, maar de m15 en m17 behielden het oudere Alienware-ontwerp. Eén ding nemen de ‘goedkopere’ Alienware-laptops helaas niet meer over van zijn duurdere broer; het gaat dan om het desktopontwerp voor de componenten zoals de processor, RAM en grafische kaart.

Design van Alienware Area 51m

Gelukkig zijn de m15 en m17 niet zo dik als de 51m, maar dat wil niet zeggen dat het gaat om dunne laptops – dat moge duidelijk zijn. Het is overigens enigszins verrassend dat de Amerikaanse fabrikant de laptops alweer van een nieuw ontwerp voorziet. Beide modellen werden namelijk gedurende het afgelopen jaar al eens ververst. Voor de m15 vond de vernieuwing eind vorig jaar plaats, terwijl de m17 tijdens CES 2019 nog te zien was met een nieuw design. Het koel houden van zulke laptops is zo gemakkelijk nog niet, daarvoor gebruikt Dell zijn eigen ‘Cryo-Tech cooling V3.0’. Details over de werking van deze vorm van koeling, zoals het aantal ventilatoren en heatpipes, heeft Alienware niet vrijgegeven.

Naast de uiterlijke wijzigingen, heeft de divisie ook werk verzet aan de hardware van de laptop. Zo is er een nieuw toetsenbord met meer key travel, evenals een glazen trackpad. Verder heeft Dell voor de m15 full-HD-panelen met verversingssnelheden van 60, 144 of 240 Hz uit de kast getrokken. Er zal ook een variant beschikbaar komen met een 60Hz 4K OLED-scherm. De m17 moet het doen met een Full-HD-scherm met verversingssnelheden van 60 of 144 Hz. Intern vinden we, zoals bij veel vernieuwde gaminglaptops, Intel Core H-processoren van de negende generatie en de nieuwste Nvidia RTX-gpu’s. Kies bij aanschaf van eender welk model de juiste RAM, cpu en gpu-combinatie: enkel het opslaggeheugen is naderhand te vervangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business