Gerucht: Samsung Galaxy Note 10 verliest knoppen en 3.5mm audiopoort

Samsung zou bezig zijn met twee drastische veranderingen voor de Samsung Galaxy Note-lineup, zo zou de Note 10 geen 3.5mm poort bevatten én worden de fysieke knoppen weggenomen.

Samsung is vermoedelijk in een vergevorderd stadium voor het ontwikkelen van de Samsung Galaxy Note 10, de tweede high-end smartphoneserie voor 2019. Veel details over het toestel zijn nog niet uitgelekt, maar de geruchtenmolen lijkt alvast op gang te komen. Android Police wist zijn handen te leggen op informatie over de Note 10. Als de bronnen van de website de juiste informatie in handen hebben, dan zal de Note 10-serie het zonder een 3.5mm audiopoort moeten stellen. Daarnaast zou Samsung ook bezig zijn om de knoppen van het Note-toestel te verwijderen. In de praktijk zou Samsung dit oplossen met drukgevoelige of capacitieve knoppen in de behuizingen.

Samsung Galaxy Note 10-serie

Het is niet de eerste keer dat er geruchten verschijnen over het verdwijnen van de 3.5mm-poort en de knoppen, maar Android Police geeft aan ‘meer vertrouwen te hebben in zijn nieuwe bronnen’. Voor Samsung zou de stap niet eens zo heel raar zijn, het bedrijf ziet de Note-serie immers als de perfecte plaats om nieuwe functies uit te proberen. In het verleden kregen de toestellen vaak de beste camera’s van het jaar, evenals een nieuwe SoC. Het verwijderen van de 3.5mm-audiopoort zou ‘desastreus’ zijn voor veel fans van Samsung, die juist gebruikmaken van de toestellen omdat er een 3.5mm audiopoort aanwezig is. Gezien de veranderingen in de industrie, is het echter geen vreemde zet.

De 3.5mm-poort verdwijnt al sinds jaren als sneeuw voor de zon. Vooralsnog leek het erop dat de fabrikant de poort voorlopig nog wel zou bewaren, maar dat is mogelijk niet het geval. Als het Zuid-Koreaanse bedrijf de poort zal verwijderen, dan volgt het de strategie van meerdere fabrikanten in de industrie. Bij high-end smartphones kan je dan enkel nog bij LG terecht voor de 3.5mm-poort, de andere fabrikanten – zoals Sony, OnePlus, OPPO, Xiaomi en Huawei – zijn al jaren terug van de poort afgestapt. In veel gevallen werd de omissie omschreven als ‘vereist’ om de batterij te vergroten of andere functies aan de toestellen toe te voegen – waterbestendigheid is daar een voorbeeld van.

IPX-waterbestendigheid

Om een toestel waterbestendig te maken zou je immers zo min mogelijk punten in je behuizing willen hebben waar water naar binnen kan treden. Het verwijderen van zo’n poort zou daarbij kunnen helpen. Toch is het voor Samsung niet zo nodig, het bedrijf heeft immers al sinds de S5 een IPX-certificatie, zonder het verwijderen van de 3.5mm audiopoort. Mogelijk dat het de knoppen ook zou verwijderen om de waterbestendigheid te kunnen garanderen. Voor HTC bleken drukgevoelige knoppen helaas niet zo’n succes, het is immers bijna onmogelijk om het gevoel van een fysieke knop na te bootsen. Het wordt in elk geval een spannend jaar voor de Samsung Galaxy Note.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business