tesla vuur

Enkele weken geleden hadden we het over een Tesla die in brand vloog in een Chinese parkeergarage. Dit keer is de brand iets dichter bij huis.

Advertentie

Overal het algemeen staan mensen positief tegenover elektrische wagens. Ze zijn beter voor het milieu dan benzine- en dieselwagens, waardoor ze vaak gezien worden als de toekomst van het transport. Vooral het merk Tesla is bekend vanwege zijn elektrische wagens, al heeft het de voorbije maanden te maken gekregen met meerdere modellen die spontaan vuur hebben gevat. Ditmaal gebeurde het in Antwerpen-Noord.

Net zoals bij de vorige branden in China, vloog deze Tesla in brand terwijl hij geparkeerd stond. Deze Tesla hing, in tegenstelling tot wat we in China zagen, aan een laadpaal om op te laden. Tijdens deze laadsessie vatte de wagen plots vuur. De eigenaars van de wagen, een Nederlands koppel, waren gelukkig niet meer aanwezig tijdens de brand en ook niemand anders liep verwondingen op. De laadpaal zelf, een van de Superchargers van Tesla, is echter wel beschadigd door de vlammen en kan daarom voorlopig niet gebruikt worden.

De oorzaak van de brand is momenteel onbekend, maar het koppel liet wel weten dat er reeds een verbrande geur aanwezig was toen ze thuis vertrokken.