Nieuws

Wifi 6: wat moet u weten?

Tegen 2021 zou de nieuwe wifistandaard Wifi 6 moeten gelanceerd zijn bij het grote publiek. De nieuwe standaard heeft tal van voordelen zoals snelheid, veiligheid en vooral; zuiniger surfen!

Wifi 6, de nieuwe wifistandaard belooft veel. Maar, waarover gaat dat nu precies? Ik bespaar je alle technische termen en geef je een compacte samenvatting mee.

Een stukje geschiedenis

De eerste wifistandaard wel opgericht in 1997 door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Sinds de eerste lancering zijn er al een aantal nieuwe wifistandaarden de revue gepasseerd. Vandaag staan we aan de voordeur van Wifi 6, een nieuwe standaard die uiteraard compatibel zal zijn met zijn voorgangers.

De voordelen

  • Zuiniger surfen: een belangrijk voordeel is dat Wifi 6 aanzienlijk zuiniger is. De nieuwe standaard heeft een feature waarbij het zelf beslist wanneer het nodig is om verbonden zijn met alle mogelijke gadgets. Zo kunnen laptops en smartphones beter gebruikmaken van het netwerk.

 

  • Veiligheid: je leest het overal, bedrijven zetten alsmaar meer in op privacy en veiligheid. Dus kan de Wifi Alliance met zijn nieuwe standaard dus ook niet achterblijven. Een nieuw veiligheidsprotocol werd ontwikkelt (WPA3) waardoor het een stuk moeilijker is om een wifiverbinding te hacken.

 

  • Bereik en snelheid: een leuke nieuwigheid hier is dat de nieuwe standaard zowel op 2.4 gigahertz als 5 gigahertz tegelijk kan werken. Het verschil met de vorige standaarden is dat je nu niet meer hoeft te kiezen tussen de twee snelheden.

Vanaf wanneer is Wifi 6 beschikbaar?

Een nadeel is dat je moderne apparatuur nodig hebt om gebruik te gaan maken van Wifi 6. Er zijn wel al apparaten beschikbaar die dit ondersteunen, maar deze zijn nog schaars en duur. Zo ondersteund bijvoorbeeld enkel de Samsung S10 nog maar de nieuwe standaard. De introductie van Wifi 6 zou ergens in 2021 moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business