Nieuws

Producent vliegtuigonderdelen in Zaventem stilgelegd door hacking

Belgische vliegtuigproducent Asco heeft zijn productie stilgelegd in Zaventem omdat de servers gehackt zijn. Werknemers zijn tijdelijk werkloos.

De VRT meldt dat de werknemers van Asco in Zaventem al een aantal dagen technisch werkloos zijn. Volgens het bedrijf kunnen de werknemers niet aan de slag om dat de servers van het bedrijf gehackt zijn. Asco is daarmee slachtoffer van een cyberaanval.

Bovendien zouden de hackers losgeld vragen om nadien ‘de computers terug vrij te geven’. Uiteraard is het niet gemakkelijk om te bepalen in hoeverre deze hackers hun belofte nakomen.

Asco is een grote producent van vliegtuigonderdelen, het bedrijf is oorspronkelijk Belgisch maar werd vorig jaar nog overgenomen door een Amerikaanse groep. De onderdelenproducent levert een groot deel van zijn productie aan Boeing en Lockheed Martin en heeft daarvoor afdelingen in Zaventem, Duitsland, Canada en de VS. Momenteel zouden zo’n 1.000 werknemers technisch werkloos zijn.

Toenoemende cybercriminaliteit

Technologiewebsite Tweakers meldde eerder dit voorjaar al dat het aantal Ransomware-aanvallen op bedrijven met 500% gestegen is. Dat is een serieuze wake-up call voor veel bedrijven. Hackers weten dat bedrijven bijna niet anders kunnen dan uiteindelijk te betalen, anders dreigt het een financiële ramp te worden. Betere bescherming en meer cybersecurity zijn hierbij de kernwoorden. Bedrijven moeten dus durven investeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business