Nieuws

Gerucht: Apple wil 5G-afdeling Intel overnemen

Apple heeft interesse in de 5G-technologie van Intel. Het bedrijf wil daarmee meer inzetten op eigen technologie voor modems die in 2025 op de markt zouden komen.

Volgens bronnen bij The Information is Apple geïnteresseerd in de modemdivisie van Intel, die gevestigd is in Duitsland. Door meer in te zetten op eigen technologie kan het bedrijf sneller modems ontwikkelen voor bijvoorbeeld 5G.

Intels Duitse modemdivisie heeft enige tijd geleden al publiekelijk laten weten de productie van zijn 5G-modems stop te zetten. Daarmee wil het eigenlijk bekend maken dat de overname van zijn mensen en technologie openstaat. Doordat Intel in 2010 het Duitse Infineon overnam, zit zijn modemdivisie in Duitsland.

Apple heeft interesse in Intel’s 5G-technologie voor de ontwikkeling van eigen modems.

Geen apart bedrijf

Apple is niet geïnteresseerd in het bedrijf op zich omdat het niet losstaat van Intel. Daarom gaat het enkel over de overname van technologie en patenten. Voor Apple is dat interessant omdat de Amerikaanse iPhone-maker zo sneller zijn eigen chips en modems kan bouwen en daardoor minder afhankelijk is van derde partijen. Door een conflict twee jaar geleden stapte Apple over van Qualcomm naar Intel voor zijn chips.

Bovendien gaat het om een gerucht. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd. Het gaat al langer de ronde dat Apple werkt aan eigen modems, maar die zouden pas in 2025 op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business