Twitter werkt aan een stevige opkuis. Na Catalonië, Venezuela en Rusland zijn nu 4800 Iraanse 'fake-accounts' aan de beurt.

Advertentie

Recent liet Twitter weten dat het 4.779 accounts uit Iran heeft opgeruimd. Volgens het socialemediaplatform zou het gaan om accounts die gelinkt zijn aan de Iraanse overheid.  De valse accounts stuurden tweets de wereld in met positieve en valse berichtgeving over de Iraanse diplomatieke en geostrategische visie.

Iran en Catalonië

De accounts werden op onnatuurlijke wijze gebruikt voor politieke campagnes op internet. Maar het bleef echter niet bij Iraanse accounts. Twitter verwijderde eerder dit jaar ook 130 Spaanse accounts. De reden daar was dat ‘de accounts rechtstreeks verbonden waren met de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging’. Het doel was voornamelijk verkeerde informatie verspreiden over het Catalaanse referendum toen.

Het socialemediaplatform is bezig aan een stevige opkuis. Ook Venezolaanse en Russische accounts werden verwijderd omdat ze vals waren en bovendien verkeerde informatie verspreidden. Op die manier schenden de accounts de gebruikersvoorwaarden van Twitter, waardoor het ‘gemachtigd’ is om de accounts te verwijderen.

Advertentie