Autonome Volvo-vrachtwagens halen eerste echte job binnen

Volvo's autonome vrachtwagen 'Vera' heeft zijn eerste job binnen. Een samenwerking met logistieke partner DFDS geeft Vera een eerste kans in de echte wereld.

In een persbericht laat Volvo Trucks weten dat Vera, de splinternieuwe autonome vrachtwagen, zijn eerste job binnen heeft. Het elektrische, zelfrijdende voertuig zal deel uitmaken van een opdracht waarbij het goederen gaat vervoeren van een logistiek centrum naar een haventerminal in het Zweedse Göteborg.

Volvo Trucks werkt voor deze opdracht samen met DFDS, een Zweeds logistiek bedrijf. Met deze eerste opdracht kan Vera haar kunnen tonen in de praktijk. Een jaar geleden lanceerde het Zweedse autobedrijf project Vera. Het zou gaan om de eerste elektrische en autonome vrachtwagen oplossing. Vera staat tijdens haar ritten in verbinding met alle factoren in het logistieke spel.

De truck communiceert online met logistieke centra, fabrieken en havens. Op die manier kunnen goederen met hoge precisie geleverd worden, althans momenteel nog voor korte afstanden.

“We willen een voortrekkersrol vervullen in zelfrijdende transporten.”

Vera is de toekomst

Het bedrijf wil mee aan de bakermat staan van een duurzame transportoplossing. De nieuwe autonome voertuigen zijn veel stiller, laten emissieregels gewoon achter zich en zouden veel veiliger zijn. Vera is dus de toekomst voor de transportwereld op alle vlak. “Naarmate Vera ervaring opdoet, kan het ingezet worden in vergelijkbare toepassingen als aanvulling op de huidige transportoplossingen.”

Het nieuwe project ziet er heel futuristisch uit. De bemanningscabine is volledig weggehaald, het heeft wat weg van een autonome stofzuiger of grasmachine. In de plaats van een bestuurder zit Vera bomvol technologie en sensoren.

Volvo Trucks en DFDS

Zoals eerder vermeld werkt Volvo Trucks samen met logistieke partner DFDS. Het Zweedse bedrijf is gelegen in Göteborg en is een wereldspeler op logistiek vlak. Het bedrijf draait een jaaromzet van 17 miljard Deense Kronen en heeft 8000 werknemers verspreid over 20 landen. Het is voor Volvo dus zeer belangrijk om in zee te gaan met zo’n grote partner, bovendien kan het op die manier Vera wereldwijd nog sneller inzetten.

Naast vrachtwagens is het Zweedse merk ook actief aan het samenwerken met Uber voor zijn zelfrijdende XC90 als taxi.

autonome vrachtwagensbusinessDFDSGöteborgnieuwsNot Connected CarvolvoVolvo Truckszelfrijdende technologie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals