dr mario world

Dr. Mario World, de volgende mobiele game van Nintendo, verschijnt op 10 juli voor iOS en Android, maar vanwege de lootboxes-problematiek verschijnt de game niet in België.

De game is gratis te spelen, maar zal wel microtransacties bevatten. Het is nog niet volledig duidelijk of sommige van die microtransacties lootboxes zijn, maar Nintendo nam het zekere voor het onzekere en besloot de game niet uit te brengen in België. “Er zijn geen plannen om Dr. Mario World uit te brengen in België,” bevestigde Nintendo tegenover TechPulse.

Dat bevestigt het nieuws waarin duidelijk werd dat Nintendo geen mobiele games meer gaat uitbrengen in België. In augustus verdwijnen ook Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes van de Belgische markt. Mario Kart Tour zal om diezelfde reden ook niet verschijnen in België.

Belgen die alsnog aan de slag willen met Dr. Mario World, zullen dus wat creatiever uit de hoek moeten komen. Nederlanders kunnen zich alvast voorregistreren voor de game via de Play Store of App Store.