Nieuws

Nieuwe Firefox 69 krijgt ingebakken wachtwoordgenerator

Firefox lanceert in zijn 69e versie een automatische wachtwoordgenerator. Technologiewebsite gHacks ontdekte de nieuwe functie in Firefox Nightly.

Achter de schermen werkt Mozilla al hard aan zijn vernieuwde Firefox. De 69e versie van de browser zou volgens gHacks een geïntegreerde wachtwoordgenerator krijgen. Dat systeem kennen we al van bij Safari of Chrome, en komt nu eindelijk naar Firefox.

Je kent het wel, voor het zoveelste account moet je een wachtwoord kiezen. Vaak zijn het logins die niet zo heel belangrijk zijn en dus kan je Chrome en Safari een random wachtwoord laten voorstellen. Opgelet: ik raad je aan om dit enkel te gebruiken bij diensten die je niet vaak nodig hebt. Het wachtwoord van je mail of favoriete socialmediaplatform is handiger om van buiten te kennen.

Bron afbeelding: gHacks.

Firefox Nightly

Mozilla wil Firefox een pak functioneler maken. Daar is de nieuwe wachtwoordgenerator een onderdeel van. Concreet betekent dat wanneer je binnenkort een nieuwe account aanmaakt, de browser automatisch een wachtwoordsuggestie gaat doen. Je kan dan zelf bepalen of je deze accepteert of niet.

gHacks ontdekte de nieuwe functie in Firefox Nightly, het testplatform voor de browser. Volgens de website is de functie niet standaard geactiveerd, en moet je hem dus zelf aanzetten onder ‘privacy & security’.

Kwaadaardige bug

Eerder vandaag heeft Mozilla nog laten weten dat er een kwaadaardige bug in zijn browser is gekropen, het bedrijf roept nu op om zo snel mogelijk een update van je favoriete browser te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business