Xiaomi lanceert submerk voor jongeren: Colorful & Creative. Op 2 juli volgt een officiële lancering met naar verluid twee nieuwe smartphones.


Colorful & Creative is het splinternieuwe submerk van Xiaomi. Met dit nieuwe merk focust smartphonefabrikant Xiaomi zich voornamelijk op jongeren.

Voor en door millenials

Met CC lanceert Xiaomi alweer zijn derde submerk. Om dit nieuwe jongerenmerk te lanceren werkt het bedrijf samen met Meitu, de fabrikant die vorig jaar werd overgenomen door Xiaomi. Die nieuwe smartphonereeks moet voornamelijk de jongvolwassenen uit de jaren ’90 aanspreken. Daarvoor heeft het bedrijf een heus ‘Chic & Cool 90’ ontwikkeld. Het team zou zelf ook voornamelijk bestaan uit 90’s mensen.

In een onofficieel promofilmpje krijg je alvast een voorsmaakje van wat Xiaomi CC kan worden. Echter is het merk nog niet officieel gelanceerd, die lancering staat gepland voor 2 juli. Bij die lancering zouden ook ineens nieuwe smartphones worden gepresenteerd.


Details op basis van geruchten

Volgens bepaalde bronnen zouden de eerste twee toestellen CC9 en CC9E gaan heten. Die laatste zou een 6.39 inch-scherm, Snapdragon 712-chip en een 48 megapixel-camera bevatten. Bovendien zou de selfie-camera vooraan 32 megapixels hebben. Beide camera’s zouden zich bevinden in een uitklapbaar blokje waardoor hij zowel voor- als achteraan kan gebruikt worden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de modellen gelanceerd worden in Europa. Maar op basis van de vorige reeksen zullen we in België en Nederland niet te lang moeten wachten.