Nieuws

Firefox werkt aan nieuwe Android-browser

Mozilla's Firefox krijgt een nieuw broertje voor Android.

Mozilla werkt al een tijdje aan de vernieuwing van zijn diensten. Hoewel het de laatste tijd zijn Android-browser ‘Firefox Focus’ niet meer heeft vernieuwd.

Firefox Preview

Het bedrijf brengt daar nu verandering in. Mozilla werkt aan een splinternieuwe browser voor zijn Androidgebruikers. In een persbericht stelt het bedrijf dat de nieuwe Preview-versie nu beschikbaar is voor early adopters. Zij gaan het nieuwe product nu helemaal testen. Het bedrijf laat ook weten dat het de nieuwe browser deze herfst wil lanceren.

In het persbericht vertelt Mozilla dat het privacy en veiligheid al jaren hoog in het vaandel draagt. Daarom dat het bijna drie jaar geleden Firefox Focus al uitbracht voor iOS- en Androidgebruikers. Toen veel grote techbedrijven amper over privacy en databescherming hadden gehoord was Mozilla hier al volop mee bezig.

Nu wil het bedrijf zijn Focus gaan verbeteren en er een volwaardige webbrowser van maken. Dat is wat het bedrijf vanaf heden Firefox Preview noemt.

De nieuwe ‘collecties’-functie waarmee je je opgeslagen content kan organiseren.

Nieuwe functies

Concreet zal de nieuwe browser een pak meer functies bevatten dan zijn voorganger. De belangrijkste zijn onder meer het feit dat Firefox Preview tot 2x sneller is dan zijn voorganger. De browser krijgt een minimalistische lay-out  waardoor je sneller kan navigeren. Bovendien helpt Preview je leven organiseren. Aan de hand van ‘collecties’ kan je online content verzamelen, organiseren en nadien weer gebruiken/lezen. Tot slot stelt Mozilla dat iedereen de vrijheid moet krijgen om zich te ontdoen van vervelende advertenties. Om die reden zal Firefox Preview standaard advertenties blokkeren.

Indien je interesse hebt kan je nu al Firefox Preview downloaden en uittesten. Helaas is het nieuwe project momenteel enkel beschikbaar voor Android. Wanneer/of er ook een iOS-versie aankomt is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business