honor 9x

Op een gelekte tekening uit de handleiding van de Honor 9X is te zien dat ook deze smartphone een pop-up camera kan bevatten.

Smartphonefabrikanten doen er vandaag de dag alles aan om het screen-to-body ratio zo hoog mogelijk te krijgen. De schermranden aan de voorkant moeten dus weg, evenals de notches en zelfs de punch-hole camera’s. Zo hebben onder andere OnePlus en Xiaomi gekozen voor smartphones met een pop-up camera. Ook het Chinese Honor, dochtermerk van Huawei, lijkt te werken aan een smartphone met een pop-up camera, de Honor 9X.

Op een gelekte tekening uit de gebruikershandleiding van de Honor 9X zien we linksboven een pop-up camera met een enkele lens. Ook zien we dat er achteraan een dubbele camera ingebouwd is, maar geen vingerafdrukscanner. Als we kijken naar de huidige smartphones van Honor en vooral naar de Honor 8X, dan is de kans miniem dat er een vingerafdrukscanner in het scherm zal zitten. Die zal hoogstwaarschijnlijk ingebouwd zijn in de aan/uitknop aan de zijkant van het toestel, zoals bij de nieuwe Honor 20. Al gaan er hier vier knoppen aan de zijkant zitten, waarvan de bovenste twee voor het volume lijken te zijn en een van de onderste twee de vingerafdrukscanner kan bevatten. Waarvoor die vierde knop kan dienen, blijft voor ons een mysterie.

Over een mogelijke lanceringsdatum of prijs van de Honor 9X is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Review: Honor 8X: De onovertroffen middenklasser

In tijden waar bijna alle aandacht naar de high-end smartphones van rond de €1000 gaat, vergeten we soms de middenklassers wat aandacht te geven. Daarom gingen wij aan de slag met de Honor 8X.

Review Honor 20: mee met de trends

Ondanks de problemen met Huawei presenteerde dochtermerk Honor toch vol trots zijn nieuwe Honor 20-reeks. Ik heb mijn handen kunnen leggen op het basismodel, de Honor 20.