Nieuws

Amazon houdt dus toch audioclips Alexa bij

Volgens Amazon gaat het maar om een kleine selectie.

In mei introduceerde Amazon een nieuwe feature voor Alexa waarbij je je stemgeschiedenis kan verwijderen. Als je niet wil dat Amazon je hele stemgeschiedenis met Alexa bijhoudt, kan dat wel eens van pas komen. In een brief aan de Amerikaanse senaat vertelt de technologiegigant nu dat Amazon je stemgeschiedenis en transscripties daarvan bijhoudt totdat je ze manueel zelf verwijdert.

Senator Coons uit Delaware stuurde Jeff Bezos in mei al een brief waarin hij om antwoorden vraagt. Want “hoe lag houdt Amazon toch je hele geschiedenis bij”, vraagt de senator zich af in zijn brief. Amazon antwoordde prompt dat het de transscripties verwijdert uit al zijn primaire opslagsystemen wanneer gebruikers hun stemopdrachten manueel verwijderen. Naar eigen zeggen voert Amazon een beleid dat ervoor zorgt dat al die transscripties zo snel mogelijk uit hun opslagsystemen verwijderd worden.

Toch zal Amazon nog steeds bepaalde zaken van je bijhouden. Het gaat dan over de aanvraag om je in te schrijven op Amazon Music Unlimited, elke Amazon Fresh-order, en je verzoek tot een Uber of Lyft. Daarnaast houdt het bedrijf ook bepaalde gegevens bij die in je Alexa-routine verwerkt zitten zoals terugkerende alarmen en reminders voor verjaardagen en meetings. Volgens Amazon zou het gebruiksgemak voor de consument er danig op achteruitgaan indien ook die gegevens meteen verwijderd worden.

Amazon geeft wel toe dat het Alexa traint met echte stemopdrachten en transscripten om ervoor te zorgen dat de software voor iedereen goed werkt. Een rapport van Bloomberg uit April toonde aan dat het bedrijf duizenden werknemers in dienst heeft met als enige taak het nagaan van miljoenen audioclips. Hoewel Amazon dat dus niet ontkende, liet het wel weten dat het enkel audioclips opslaat wanneer Alexa wake words detecteert en dat het enkel een klein deel van de Alexa-interacties bijhoudt voor de training van de software.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business