Nieuws

Apple test Face ID login voor websites

Apple test in de bèta versie van zijn besturingssystemen de mogelijkheid om met Face ID in te loggen op websites.

Bètatesters van macOS Catalina, iOS 13 en iPadOS 13 ondervonden een nieuwe manier van inloggen op websites in Safari. Apple test in de nieuwe versies van zijn besturingssystemen een manier om via Face ID in te loggen op websites.

iCloud.com

Momenteel ondervonden de gebruikers de nieuwe test enkel bij het inloggen van icloud.com. Daar konden ze dus zowel via Face ID als Touch ID gemakkelijk en snel inloggen. De huidige manier van inloggen bij iCloud.com is momenteel sowieso veel te traag. Deze vernieuwing zou wel eens een verademing kunnen worden.

Concreet betekent dat dus als je naar beta.icloud.com gaat in Safari op je iPhone, iPad of Mac, krijg je een pop-up venster te zien dat vraagt hoe je wilt inloggen. iPhones, iPads en Macs met Face ID krijgen daar de mogelijkheid om zo in te loggen.

Je kan dit nu al testen als je wil maar je moet dan wel een testversie van iOS en/of iPad OS13 of macOS Catalina draaien. Anders ga je de mogelijkheid gewoon niet te zien krijgen.

Best wel handig

Deze nieuwe functie is niet alleen een leuke, hij maakt het inloggen aangenamer, sneller en veiliger. De vernieuwing ligt uiteraard ook in lijn met Apple’s poging om zijn ‘Aanmelden met Apple’ functie sneller te gaan uitrollen. Momenteel worden de besturingssystemen nog uitgetest bij ontwikkelaars en testers, in september rolt Apple dan de officiële versies uit naar alle gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business