Nieuws

Eerste officiële details Honor Band 5 vrijgegeven

De Honor Band 5 zou onder andere het zuurstofgehalte in je bloed kunnen meten. Dat liet de CEO van het bedrijf weten op een Chinese microblogwebsite.

Het Chinese Honor staat hier vooral bekend om zijn collectie goedkope smartphones die het kan produceren met behulp van de technologie van Huawei. Naast smartphones heeft het merk ook fitnesstrackers, de zogenaamde Honor Bands. Momenteel zitten we aan de vierde generatie, maar de CEO van Honor heeft op een Chinese microblogwebsite de eerste details over de Honor Band 5 prijsgegeven.

Bron afbeelding: Weibo

Op de foto kunnen we zien dat het design van de Honor Band 5 niet heel sterk verschilt ten opzichte van zijn voorgangers. Het belangrijkste aspect op de foto is echter niet het design, maar de informatie op de smartwatch. Op het schermpje staat namelijk informatie over het zuurstofniveau in je bloed, die gebruikt kan worden om bepaalde aandoeningen te detecteren. Een te laag zuurstofniveau in je bloed kan onder andere een negatieve impact hebben op je longen of hart.

De andere functies zullen vermoedelijk in dezelfde lijn liggen als die van de Honor Band 4. Denk bijvoorbeeld aan continue hartslagmeting, water- en zwembestendigheid en NFC voor contactloze betalingen.

Over de beschikbaarheden is nog niets bekend, maar het kan wederom lastig worden om de Honor Band 5 los te kopen, als hij überhaupt zijn weg naar vindt naar de Benelux gezien de situatie met Huawei. Je zal hem eerder zien al pakketdeal met een nieuwe Honor-smartphone, maar die zullen we ten vroegste dit najaar te zien krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business