De Facebook-cryptomunt werkt heel wat consternatie op bij gevestigde financiële instellingen.

De Europese Centrale Bank is niet zo gerust op de plannen van Facebook om een eigen cryptomunt te fabriceren. De bestuurder van de Europese Bank sprak zich vandaag negatief uit over de plannen van Zuckerberg. Dat meldde bestuurder van de Europese Centrale Bank, Benoït Coeuré.

Coeuré meent dat er momenteel geen duidelijk kader voorhanden is waarbinnen Facebook zijn cryptomunt-activiteiten zou uitvoeren. “Het is ondenkbaar dat we ze hun gang laten gaan in het financiële systeem zonder regels om toezicht te kunnen houden, want dat is gewoon te gevaarlijk. We moeten sneller schakelen dan we ooit hebben gedaan.”

In Groot-Brittannië buigen er zich ook al verschillende waakhonden over de plannen van Facebook. De gouverneur van de Britse Centrale Bank, Mark Carney, verklaart een “open blik” te willen houden, maar geeft ook aan dat dat niet betekent dat de deuren van de Britse digitale economie nu wagenwijd moeten opstaan. Ook Washington heeft er geen goed oog in, en reageerde sceptisch. Facebook moet later deze maand een woordje uitleg geven bij hun plannen voor de Libra-cryptomunt.