Nieuws

“Coderen met Google” brengt programmeren naar het klaslokaal

Het miljardenbedrijf stelt een nieuw hulpmiddel voor leerkrachten voor.

Dat coderen in deze digitale tijden op gelijke hoogte begint te staan als leren spellen en schrijven, is algemeen geweten. Toch leren de meeste kinderen in de VS en Europa niet coderen in de basis- of middelbare school. Wanneer dat wel het geval is, zijn de kinderen meestal van erg welgestelde families. Codeerkampen zijn nu eenmaal erg duur. Google wil nu iets doen aan die lacune in wetenschapsonderwijs en richt het project “Code with Google” op. Dat is een gratis codeerleerplan dat leerkrachten kunnen gebruiken om hun studenten in te leiden in de wondere wereld van het programmeren.

 

Sprinkhaan

“Code with Google is de volgende stap in ons engagement om de ongelijkheidskloof in wetenschapsonderwijs te dichten. Met behulp van de juiste tools en middelen, kunnen leerkrachten hun studenten helpen om hun onaangeboorde programmeertalenten tot bloei te laten komen.” Zo schrijft de ondervoorzitter van Onderwijs en Universiteiten van Google in een blogpost. Code with Google biedt zoals vermeld een gratis leerplan, maar zit ook boordevol leuke extraatjes zoals gratis huiswerk, en de grasshopper-app, een handige tool die studenten leert coderen in Javascript.

Alle leerplannen zijn vrij te verkrijgen in het Engels en het Spaans en zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. (Van basisschool tot de middelbare school) Daarnaast vinden zowel beginnende als gevorderde codertjes hun gading met deze nieuwe feature.

 

 Vergezocht?

Het lijkt misschien wat vergezocht om kinderen te leren programmeren, net wanneer ze nog maar net algebra achter de kiezen hebben. “Code with Google” is echter opgevat als een spelletje en kan daarom wel eens erg succesvol blijken bij het jonge publiek. Ook leerkrachten die hun CV wat willen oppoetsen, vinden daarvoor de gepaste oplossing met Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business