Digitale detox nodig in je huishouden? De Myndr switch kan jouw hulp zijn. In een letterlijke handomdraai zet je vervelende notificaties uit op alle toestellen in je huis.

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een goede verhouding tussen hun levensstijl en de digitale middelen die ze daarvoor gebruiken. Daarvoor willen veel volwassenen, maar ook jongeren, hun digitale gedrag veranderen en zo nodig gaan beperken. Al klinkt dat laatste gemakkelijker dan je denkt.

Het internet schreeuwt constant om onze aandacht en dat willen we dus minderen. Vandaar de naam Myndr. Het toestel lijkt de gemakkelijkste manier om het internet even uit te zetten in je huishouden. Met een simpele JA/NEE-knop kan je zelf beslissen welke meldingen je nog wil/kan gebruiken en welke niet.

‘Myndr: Nu even niet’

Myndr lijkt op een thermostaat die je aan de muur kan hangen, maar eigenlijk is het een knop die je letterlijk in kwartslagen kan draaien. Bijvoorbeeld één kwartslag naar links betekent dat je alle 18+-content blokkeert, of twee kwartslagen naar links blokkeert al je sociale-medianotificaties.

Je kan er ook voor kiezen om je Myndr op even niet te zetten. Daarmee krijg je enkel nog toegang tot telefonie en valt al de rest gewoon weg. Oef, rust.

Met de Myndr switch zet je in een handomdraai vervelende notificaties uit op alle toestellen.

Hoe werkt het

Myndr is een IoT-toestel dat werkt via een beveiligde verbinding met je router. Tussen je Myndr en de router zit een soort filter die dan functioneert als de JA/NEE sticker. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdens het Netflixen alle overige meldingen uit te schakelen, of tijdens werken enkel mailnotificaties te krijgen enz. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Als je een grote familie met kinderen hebt zal Myndr je nog meer hulp kunnen bieden. Je kent het wel, ze grijpen aan tafel naar hun smartphone of tablet en geraken verdiept in alles wat hun aandacht trekt op het scherm. Maar dat zorgt net voor een asociale sfeer aan tafel, en dat willen we niet. Met de Myndr-switch zet je dus in een simpele slag alle verbinding mooi uit.

Lancering

Myndr lanceert zijn detox-switch op 12 juli op de markt, het toestel zal 189 euro kosten en kan je nu al pre-orderen. Je hoeft het toestel niet via ingewikkelde manieren vast te boren in de muur, de installatie is zo gebeurd.