Nieuws

Nintendo verfrist de Switch met een verbeterde batterij

Niet geheel onverwacht; Nintendo vernieuwt de hardware van zijn populaire Switch-console. Een logische stap aangezien er intussen zo'n 40 miljoen verkocht zijn.

Na de deels onverwachte lancering van de Switch Lite vorige week gaat Nintendo zijn ‘echte’ switch een opfrisbeurt geven.

Langere speelduur

Op de Nederlandstalige website van de Nintendo Switch staat te lezen dat de accuduur een stuk beter zal worden. De batterij zou zo’n 4,5 tot 9 uur moeten meegaan. Bij de huidige versie is dat maar tussen 2,5 en 6,5 uur. Echter blijft de capaciteit van de batterij wel hetzelfde. Het is dus geen grotere batterij geworden maar de vernieuwing zal ‘m in de software of de SoC zitten. Vermoedelijk krijgt de vernieuwde Switch een zuinigere processor.

Nintendo stelt zelf dat je met de nieuwe versie zo’n 5,5 uur zou moeten kunnen spelen op The Legend of Zelda. Voorheen was dat maar 3 uur ongeveer. Er wordt dus al meteen een concrete verbetering getoond.

Op de specificatiepagina van de Switch lees je de verbeterde batterijduur.

De Nintendo Switch zou sinds zijn lancering al 35 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. In de Benelux werd de console al zo’n half miljoen keer verkocht. Geen slechte cijfers dus.

De Switch met vernieuwde interne hardware zou vanaf september verkocht worden, ook in de Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business