Nieuws

Samsung Galaxy Tab S6 renders en batterijspecificaties gelekt

De renders van de Samsung Galaxy Tab S6 laten zien dat de stylus een ongelukkig plekje zal krijgen. Ook de grootte van de batterij is intussen al bekend.

Bij Samsung kijken we momenteel vooral uit naar de lancering van de nieuwe Samsung Galaxy Note 10 op 7 augustus. Daarnaast zal er vermoedelijk nog een tablet gelanceerd worden op hetzelfde evenement, namelijk de Samsung Galaxy Tab S6. Zoals gewoonlijk is er naar aanloop van deze lancering wat informatie uitgelekt over deze nieuwe tablet.

Renders

Een van de eerste zaken die uitlekken, zijn meestal de renders van toestellen. Ook bij de Galaxy Tab S6 is dat het geval. Op de renders, die Android Headlines wist te ontdekken, zien we dat er qua design geen wonderen gebeurd zijn tegenover de vorige generatie. Wat vooral opvalt is de dubbele camera achterop de tablet, waarvan de specificaties nog onbekend zijn, en de plaats waar de stylus (of de S Pen, zoals Samsung het pennetje noemt) zich bevindt.

Bron afbeelding: Android Headlines

De renders laten uitschijnen dat het mogelijk zal zijn om de S Pen magnetisch te bevestigen aan de achterkant van de tablet. Het was hier echter fijner geweest om de S Pen te kunnen opbergen in de tablet zoals bij de Note-smartphones. Een leuke toevoeging aan de S Pen is wel dat hij vermoedelijk draadloos zal opladen terwijl hij op de achterkant van de Galaxy Tab S6 bevestigd is. Zoals verwacht, zal je de tablet kunnen opladen via de USB-C-poort onderaan, maar het lijkt erop dat we afscheid moeten nemen van de 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Daarnaast is er zoals bij de vorige generatie de mogelijkheid om een toetsenbordcover te bevestigen.

Batterij

Over de technische specificaties zijn er momenteel alleen nog maar vage vermoedens. Intussen is er wel informatie vrijgekomen over de batterij in de Galaxy Tab S6. Dit zou namelijk een exemplaar van 6.840 mAh zijn die 15W-snelladen ondersteunt. Dit is echter een stap terug tegenover de Galaxy Tab S4 – Samsung heeft de Tab S5 overgeslagen – want die tablet heeft een batterij van 7.300 mAh.

galaxy tab s6lekmobielsamsungtablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen