Mozilla Firefox ontvangt binnenkort privacy gerichte Tor-modus

Mozilla Firefox wordt volledig ondergedompeld in een privacy-bad. Binnenkort zal de browser zelfs een Tor-modus ontvangen die gebruikers als extensie kunnen downloaden naar de browser.

Mozilla heeft de afgelopen tijd laten zien dat het met zijn browser privacy hoog in het vaandel heeft staan. Maar niet alleen de browser is voor Mozilla erg belangrijk, het brengt met regelmaat ook tools uit die kunnen helpen bij het verbeteren van je online privacy en veiligheid. Ditmaal zet Mozilla in op een betere browse-ervaring met een Tor-modus. Op het moment kan je al de Tor-browser op je computer downloaden, maar deze functie zal nu juist in Mozilla’s eigen browser verwerkt worden. Het zal binnenkort mogelijk zijn de Tor-modus naar je browser te downloaden, aldus het Tor Project.

Tor-modus in Firefox-browser

Het downloaden van de Tor-modus zal verlopen via de appwinkel van Mozilla. Het Tor Project is in dit geval verplicht om met Mozilla samen te werken, gezien de extensie toegang moet krijgen tot onderdelen waar extensies normaal geen toegang tot krijgen. Deze extensie is overigens een gulle middenweg die tijdens onderhandelingen met de ontwikkelaars van de Firefox-browser is ontstaan. Allereerst bestond het idee om een Tor-modus direct in de browser te plaatsen, maar dat zou te duur zijn. Vandaar dat er uiteindelijk werd besloten om het bij een doelgerichte extensie te houden.

Volgens de ontwikkelaars moet de extensie gebruikers laten: “ervaren hoe een volledig geïntegreerde Tor-ervaring eruit zou zien”. Zodra de extensie wordt ingeschakeld, zal er een Tor-proxy worden opgezet. Hoe de functie precies uitgewerkt zal worden in de praktijk, is nog altijd afwachten. Ontwikkelaars van het Tor Project zoeken de hulp van andere ontwikkelaars om een besluit te nemen over de werking, onder andere over of er een nieuw tabblad geopend wordt, of dat de modus in een huidig tabblad moet werken. HTTP-websites werken niet in de Tor-modus, maar er zal wel worden geprobeerd om HTTPS te forceren. Wanneer de functie verschijnt blijft nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business