Nieuws

Huawei ontslaat twee derde van Amerikaanse onderzoeksdivisie

Huawei staat op de zwarte lijst van de VS en dat zorgt ervoor dat het Chinese bedrijf maar weinig kan uitrichten in de VS.

De geruchten waren dus toch waar. Huawei heeft een groot deel van zijn Amerikaanse onderzoeksdivisie ontslagen. Het bedrijf wijst 600 van de 850 werknemers bij Futurewei technologies de deur als antwoord op de blacklisting door de VS. Simpeler gezegd kunnen de werknemers nu hun job niet meer uitvoeren aangezien Futurewei hun werk niet meer kan overdragen aan moederbedrijf Huawei. 

Toch zijn er nog een 1200 Huawei-werknemers die werkzaam zijn in de VS, hoewel de meesten van hen werken binnen de klantendienst en supply chain. Daarbij komt ook nog eens dat de Amerikaanse rangorden van het bedrijf steeds meer slonken sinds AT&T op het laatste moment onder een telecomdeal muisde onder druk van de Amerikaanse overheid. Het team is nu maar een schim van wat het ooit geweest was, en het lijkt onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse onderzoeksdivisie van Huawei nog kan bekomen van deze klap. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business