Nieuws

Tesla start met voorbereidingen productie van Model Y

Tesla is gestart met de productie van zijn splinternieuwe Model Y. De kostprijs van deze wagen start bij 56.000 euro maar je krijgt er wel heel wat voor in de plaats.

In maart dit jaar introduceerde Tesla zijn nieuwe model Y. Op dat moment was echter nog niet helemaal duidelijk wanneer de wagen in productie zou gaan. CEO Elon Musk twijfelde immers nog tussen zijn fabriek in Fremont of de gigafabriek in Nevada.

De keuze is gemaakt

Nu zou Tesla volop begonnen zijn aan de voorbereidingen van zijn Model Y in de fabriek van Fremont. Elon heeft dus zijn keuze gemaakt. Model Y, de laatste letter in Tesla’s s3xY-reeks moet er mee voor zorgen dat Tesla zijn algemene verkoopsdoelen haalt.

Dat nieuwe model wordt gebouwd op het chassis van de ‘goedkopere’ Model 3. Volgens CEO Elon Musk zou dat de productie- en verkoopskosten van het Model Y al een heel stuk moeten drukken. Op het eerste zicht lijkt de wagen nogal redelijk hard op Model 3, de verschillen zitten dus in de details. Zo krijgt de Y een iets hogere carrosserie waardoor het op een kleine SUV lijkt. Ook dit nieuwe model krijgt de grote panoramische voorruit en binnen het enorme horizontale touchscreen.

In de online design studio kan je je eigen Tesla personaliseren.

S, 3, X, Y

Ik vind echter dat het Model Y zo meer en meer lijkt op Tesla’s premium X-model. De Y zou verkocht worden in België voor zo’n slordige 56.000 euro. Echter is dat een vanafprijs waarmee je een batterij krijgt die een lagere actieradius heeft.

Het bedrijf laat ook weten dat het tussen de 7.500 en 8000 nieuwe wagens van Model 3 van de band wil laten rollen tegen het einde van dit jaar. CEO Elon Musk zou dat ook officieel bevestigd hebben. De voorbereidingen voor de productie van Model Y zijn dus begonnen en de productie zou in de herfst van 2020 moeten starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business