invoertarieven voor

Gisterenavond is bekend geraakt dat Apple voor een bedrag van 1 miljard dollar de volledige divisie voor smartphonemodems van Intel zal overnemen.


Apple is reeds een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en is van plan om die plaats te behouden. Het bedrijf heeft namelijk een deal gesloten met chipfabrikant Intel om de divisie voor smartphonemodems in haar geheel over te nemen. Hiervoor heeft Apple één miljard dollar neergeteld, waardoor het tevens de tweede grootste overname in de geschiedenis van de technologiereus zal worden, hoewel één miljard niets voorstelt in vergelijking met de 225 miljard dollar aan cash dat het bedrijf ter beschikking heeft.

Focus op 5G

Bob Swam, CEO van Intel, deelt mee dat de overname ervoor zal zorgen dat Apple zich kan focussen op de ontwikkeling van 5G-technologie. De iPhone-producent is dan namelijk in staat om op zichzelf 5G-modems te produceren en hoeft daarvoor niet langer te vertrouwen op Qualcomm. Naast de 17.000 patenten op draadloze technologie neemt Apple ook meteen de 2.200 werknemers in die divisie over van Intel om een snelle start te kunnen maken.

Intel zelf kan dus na de overname geen modems voor smartphones meer produceren, maar kan dit nog wel voor zowat elk ander apparaat dat geen smartphone is, zoals pc’s, autonome wagens en Internet of Things-toepassingen. Als alles volgens plan verloopt, dan zal de overname in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond worden.