Nieuws

Gerucht: Huawei werkte aan eigen slimme speaker

Volgens geruchten zou Huawei gewerkt hebben aan een eigen slimme speaker met Google Assistant. Trump besliste daar echter anders over.

Slimme speakers en digitale assistenten, je kan ze bijna niet meer wegdenken uit huis. Ieder zichzelf respecterende technologiegigant heeft er eentje. De één heet Alexa en de ander Cortana. Maar allemaal hebben ze 1 ding gemeen, ze willen je het leven gemakkelijker maken.

Huawei op IFA 2019

The Information meldde gisteren dat nu ook Huawei aan een slimme speaker (met Google Assistant) zou gewerkt hebben. Echter heeft de Chinese smartphonegigant die plannen moeten opbergen omwille van het plotse Amerikaanse handelsverboden en het hele Android-verhaal. Geen tijd meer om zich op te focussen dus.

Volgens de bronnen bij The Information zou het de bedoeling zijn geweest om die nieuwe slimme speaker met Google Assistant te lanceren op IFA. De speaker zou gemaakt zijn voor de wereldmarkt, met een focus op gebruikers buiten China.

Xiaoyi

Het zijn niet de eerste geruchten over Huawei die bezig is met een slimme speaker of een digitale assistent. Huawei mag dan nu wel inzetten op Google Assistent, vorig jaar nog bracht het zijn eigen assistent Xiaoyi uit. Natuurlijk was Xiaoyi gemaakt met de focus op de Chinese markt, de naam zelf is al vervelend genoeg.

Maar helaas heeft Huawei zijn plannen moet stoppenzetten. Volgens de bronnen bij The Information was de ontwikkeling van de slimme speaker al in een eindstadium “toen alles plotseling stil werd gelegd”. Uiteraard werd die beslissing gemaakt na het handelsverbod van Trump zijn regering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business