Nieuws

Uber ontslaat een derde van marketingafdeling 

Uber snoeit sterk in het personeelsbestand en ontslaat nu zo’n 400 werknemers van zijn marketingafdeling. Dat is ongeveer een derde van het totale marketingdepartement.  

De 400 werknemers werden over zo’n 75 kantoren wereldwijd de laan uitgestuurd. Eind maart klokte Uber nog af op 24.494 werknemers wereldwijd.

Jill Hazelbaker, verantwoordelijke voor marketing en PR bij Uber vertelde haar werknemers samen met Dara Khosrowshahi dat het marketingteam een steeds gecentraliseerdere structuur zou krijgen.

Het geherstructureerde marketingteam zal onder leiding staan van Mike Strickman, het huidige departementshoofd performance marketing. Strickman vervoegde een maand geleden het team en komt oorspronkelijk van TripAdvisor. Naast Strickman komt er ook nog een tweede kaderlid bij; een head of global marketing. Wie de gelukkige zal zijn, is momenteel nog niet geweten. Strickman zal zich voornamelijk toeleggen op CRM, big data en analytics en performance marketing.

De ontslagen waren economisch gemotiveerd. Sinds het bedrijf in mei zijn beursgang maakte, zijn de kosten heel wat aangedikt, wat het bedrijf nu dwingt om af te slanken. “Vele teams binnen Uber zijn te groot, wat ervoor zorgt dat we dubbel werk leveren. Daarnaast is het ook niet duidelijk wie de verantwoordelijkheid van een bepaalde beslissing draagt en leidt de hele situatie tot middelmatige resultaten.” Zo schreef Khosrowshahi in de mail die hij naar zijn werknemers stuurde. “Als bedrijf kunnen we wel degelijk meer doen om onze standaarden hoog te houden.” Klare taal van de CEO. Benieuwd of de strategie zijn vruchten zal afwerpen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business