Nieuws

Kwartaalcijfers: Samsung doet het minder met de S10

De cijfers voor het tweede kwartaal lopen met mondjesmaat binnen. Ook Samsung legt een rapport voor, en de cijfers kunnen beter.

Samsung legt vandaag een minder goed rapport voor. De operationele omzet zakte maar liefst met 56 procent. Dat komt neer op 6.6 triljoen Koreaanse Won. Het heeft niet veel zin om dat bedrag om te zetten, maar het is in ieder geval heel veel geld.

Laagste sinds…

In 2016 geraakte de Koreaanse technologiegigant in slecht weer door het vuurgevaar met zijn Galaxy Note 7. De huidige daling in omzet is de laatste sinds die golf van problemen. Volgens het rapport was er wel meer vraag naar geheugen bij Samsung. Echter kon die divisie natuurlijk niet alles omhoog trekken.

Het bedrijf moest het voornamelijk nog hebben van de goede verkoop van de Galaxy A50 en A70. De Galaxy S10 staat niet in het lijstje, omdat die volgens het bedrijf echt wel zijn ultieme verkoopmoment niet zou gehaald hebben. In het laatste kwartaal zou de verkoop van die laatste een stuk minder zijn geweest dan verwacht.

Fold & Note

Verder hoopt het bedrijf met de lancering van de Galaxy Fold binnenkort en de Galaxy Note 10 die cijfers weer op te krikken en zo de concurrentie weer uit te dagen. Verder verwacht Samsung dat het in de toekomst meer displays en televisietoestellen gaat verkopen voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones die moeten voorzien worden van 5G-apparatuur. Het bedrijf stelt dat de meeste smartphone-ontwikkelaars dunnere schermen willen, zodat de 5G-appartuur in de toestellen zou passen.

Ook LG kwam met zijn kwartaalcijfers naar buiten, daarover lees je hier meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business