Goede en minder goede cijfers, eerst slecht- dan goed nieuws. We hebben het allemaal in kaart gebracht zodat je weer helemaal mee bent.

Advertentie

Je had het misschien wel al door, vandaag kwamen verschillende technologiegiganten naar buiten met hun kwartaalcijfers. Ieder op hun eigen manier en met hun individuele nuance.

Zowel Samsung, Huawei, LG, Apple als Spotify brachten vandaag positieve cijfers, een goed rapport waarop we trots mogen zijn. Toch komt er vaak ook een ‘maar’ aan te pas. De handelsoorlog tussen de Amerikaanse overheid en China, de handelsoorlog tussen Japan en Zuid-Korea, mensen die smartphone-moe zijn en schandalen met brandende of slecht plooiende smartphones liggen allemaal aan de basis van de negatieve cijfers in de rapporten. Over het algemeen is iedereen geslaagd, de kleine buizen in achting genomen. Hieronder vindt je een overzicht van de kwartaalcijfers die vandaag gepubliceerd werden.


Gerelateerde artikelen

Omzet Huawei stijgt met 23% desondanks handelsverbod

Desondanks het handelsverbod van het laatste half jaar heeft Huawei een mooie omzet neergezet. Slechte reclame is ook reclame?

LG’s mobiele divisie ziet smartphoneverkopen met 20 procent dalen

Voor LG is het tweede kwartaal ten einde, en wederom loopt de mobiele divisie achteraan met een daling van de smartphoneverkopen van 20 procent.

Kwartaalcijfers: Samsung doet het minder met de S10

De cijfers voor het tweede kwartaal lopen met mondjesmaat binnen. Ook Samsung legt een rapport voor, en de cijfers kunnen beter.

Spotify laat gezonde groei zien bij zijn betalende klanten

Spotify heeft laten zien dat het geen probleem heeft met het laten groeien van zijn platform. In het tweede kwartaal groeit het aantal MAUs met 29 procent.

Kwartaalcijfers: Apple doet het goed desondanks tegenvallende iPhone-verkoop

In de kwartaalcijferronde komt ook Apple met cijfers over de verkoop van zijn iPhone, Apple Watch en marktaandeel. We hebben goed en slecht nieuws.

Sony PS4 en Nintendo Switch verkopen als zoete broodjes

Zowel Sony als Nintendo kunnen vandaag een goed rapport voorleggen.