Nieuws

Microsoft luistert je Skype-gesprekken af 

Het nieuws slaat in als een bom na de verrassende ontdekking van nieuwswebsite Vice.  

Google lijkt dan toch niet het enige bedrijf te zijn dat gesprekken tot voor kort afluisterde. Nu is ondertussen ook bekend geraakt dat Microsoft de persoonlijke gesprekken van Skype-gebruikers afluistert. Het waren die gesprekken die via de vertaalfunctie van de app werden gevoerd, die werden afgeluisterd. Dat is de zogenaamde “tolkfunctie” van Skype, die toestaat dat twee gesprekspartners hun eigen taal spreken terwijl Skype vertaalt.

Net naar die gesprekken luisteren onderaannemers van Microsoft. Dat ontdekte de nieuwssite Vice, die zich toegang had verschaft tot documenten, screenshots en audio-opnames.

Het gaat trouwens niet enkel om alledaagse gesprekken zoals wat je binnen een paar uurtjes gaat eten. Ook onderwerpen zoals relatieproblemen en gewichtsverlies passeren de revue. Daarnaast onthulde Vice ook dat Microsoft ook wel al eens de zoekopdrachten aan Cortana beluistert.

VRT NWS ontdekte dat in de privacyvoorwaarden van Skype geschreven staat dat gesprekken wel geanalyseerd kunnen worden. Er staat echter nergens te lezen dat ook menselijke medewerkers die gesprekken kunnen beluisteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business