ios 13

Houd 10 september maar alvast vrij in je agenda, want alles wijst erop dat de iPhone 11 op die dag wordt aangekondigd.

Vandaag werd de laatste nieuwe iOS 13 beta uitgerold voor developers. Dat is altijd interessant, maar deze keer is het extra interessant. iHelp Br ontdekte namelijk dat een bestand in de beta wijst op een iPhone-onthulling op 10 september.

Concreet gaat het om een iOS screenshot met als bestandsnaam “HoldForRelease”. Op het screenshot zien we in de Agenda-app de datum 10 september. De datum is logisch, want is het een traditie van Apple om de nieuwe iPhones steeds de tweede dinsdag of woensdag van september aan te kondigen en 10 september is ‘toevallig’ een dinsdag.

Er werden nog andere screenshots aangetroffen, maar deze keer met maandag 23 september als datum. Volgens de site kunnen we op basis daarvan concluderen dat de nieuwe iPhones op die dag in de winkels gaan liggen.

Volgens de geruchten worden er dan drie nieuwe iPhones aangekondigd. Het zou gaan om de iPhone 11 (opvolger van de iPhone XR), iPhone 11 Pro (opvolger van de iPhone XS) en iPhone 11 Pro Max (opvolger van de iPhone XS Max).