Nieuws

Microsoft maakt bètaversie Chromium-gebaseerde Edge browser beschikbaar

Vanaf heden kunnen (bijna) alle Windows- en MacOS-gebruikers aan de slag met de bètaversie van Microsoft's Chromium-gebaseerde Edge browser.

In april verscheen het nieuws dat de eerste preview builds van de nieuwe Microsoft Edge browser beschikbaar waren. De huidige versie geniet van weinig populariteit, ondanks het feit dat hij wordt opgedrongen bij Windows-gebruikers. Deze nieuwe versie van Microsoft Edge is echter gebaseerd op Chromium, net zoals Google Chrome, en zou daarom heel wat aangenamer moeten werken en meer functies hebben. Windows Insiders hebben gisteren een bericht ontvangen over de eerste functionele bètaversie, maar in de praktijk kan iedereen (ja, Mac-gebruikers, jullie ook) vanaf vandaag een kijkje nemen naar de nieuwe browser.

De nieuwe Edge: browserextensies, een donker thema en meer!

Sinds midden april konden bereidwilligen al aan de slag met de Canary en Dev builds van de nieuwe Edge browser om nieuwe functies te testen en te verbeteren. Microsoft geeft ook mee dat die preview builds in totaal meer dan een miljoen keer gedownload zouden zijn. Na de nodige aanpassingen heeft het bedrijf nu ook de eerste bètaversie beschikbaar gemaakt. Die versie is bovendien beschikbaar voor Windows 10, Windows 8/8.1, Windows 7 én macOS.

De bètaversie van Edge is net beschikbaar, dus we zijn zelf nog niet uitgebreid aan de slag kunnen gaan met de nieuwe browser. De Chromium-basis wil wel zeggen dat de browser voortaan meer cloud-functies zal hebben, die voorheen ontbraken. Microsoft geeft aan dat alleen functies die de kwaliteitstesten in Dev en Canary doorstaan hebben, beschikbaar zullen zijn in deze openbare bètaversie. Op dit moment zijn dat onder andere browserextensies, nieuwe tabbladen die je zelf kan bewerken én een ingebouwd donker thema.

Als je zelf aan de slag zou willen gaan, dan hoef je niet meer te doen dan naar de Microsoft Edge Insider website te gaan en het Beta Channel te downloaden.

bèta edgebètaversiebrowserchregdechromiumChromium EdgeedgemicrosoftMicrosoft EdgeWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals