Nieuws

Minimalistische Google Go app is nu wereldwijd beschikbaar

De lichtgewicht Google Go app is bedoeld voor opkomende markten waar low-end smartphones domineren, maar staat nu wereldwijd in de Play Store.

Google Go is een app die ongeveer twee jaar bestaat, maar uitsluitend beschikbaar was in opkomende markten zoals India. Daar worden vooral smartphones met zwakkere specificaties en soms het aangepaste Android Go-besturingssysteem gebruikt, maar vanaf heden is de app wereldwijd beschikbaar in de Play Store. Je kan de app het beste omschrijven als een soort van minimalistische, lichtgewicht Google-browser.

Overzichtelijk, zuinig en snel, wat wil je nog meer?

Voor een appje van amper 7MB heeft Google Go nog verrassend veel functies. Of je nu een oude smartphone, budgetsmartphone of gloednieuw vlaggenschip hebt, de app is zeker het overwegen waard. Om Google Go zo klein en licht te maken, zijn veel extra functies weggelaten, waardoor de app enorm overzichtelijk wordt en toch alles kan wat je van Google gewend bent.

Het startmenu van de “lite-versie” van Google.

In het startmenu zie je onder andere de bekende zoekfunctie, Google Lens en het Discover-menu waar nieuwsitems te vinden zijn. Onderaan zie je enkele apps staan en kan je doorklikken naar een menu waar apps en websites per categorie zijn ingedeeld. Als je de bijbehorende app op je smartphone hebt staan, wordt die geopend, maar als die app er niet is, word je naar de Play Store gestuurd of een lichtgewicht versie van de officiële website, als die er zou zijn. Dat laatste geldt trouwens voor alle apps en websites in Google Go. Door een afgeslankte versie van de site te openen, wordt er minder data verbruikt zodat je ook met een zwakkere verbinding zoals 3G of Edge nog zaken kunt opzoeken.

Minimalistisch, ordelijk en alles wat je nodig hebt.

Ook voor mensen die een abonnement of prepaidkaart hebben met beperkte mobiele data is Google Go dus enorm handig. Ondanks zijn kleine formaat is Google Go beschikbaar in meerdere talen, waaronder ook het Nederlands.

Benieuwd naar de app? Je kan hem via deze link downloaden in de Play Store. In de Apple App Store is Google Go jammer genoeg niet beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business