Nieuws

BBC ontwikkelt eigen slimme speaker  

Slimme speakers mogen dan steeds populairder worden, ze kampen nog steeds met een euvel dat verholpen dient te worden. Spraakassistenten hebben namelijk problemen met het begrijpen van accenten.

Dat is voornamelijk het geval in het Verenigd Koninkrijk, waar er op een kleine oppervlakte heel veel verschillende accenten bestaan.

Net dat probleem wil de BBC nu aanpakken. De Britse omroep wil namelijk nu een eigen spraakassistent lanceren. Volgens The Guardian zou de spraakassistent in staat zijn om alle regionale Britse accenten te begrijpen.

De spraakassistent ‘Beeb’ heeft geen eigen hardware zoals een Amazon Echo- of een Google Home-sspraakassistent. Het zal echter een nieuwe feature zijn op de BBC-website en de iPlayer-app. De software zal ook beschikbaar gemaakt worden voor hardware-fabrikanten die de software ook in hun producten willen verwerken.

Voor de ontwikkeling van Beeb trainde de BBC voornamelijk met voice samples van de eigen werknemers. De omroep heeft zich ook sterk beziggehouden met de publieke bezorgdheid over commerciële spraakassistenten; daarom ook was beveiliging een topprioriteit van ‘Beeb’. “Mensen kennen de BBC en vertrouwen het ook. We willen die rol dan ook aanwenden om de publieke omroep grondig te hervormen om ervoor te zorgen dat iedereen, en niet alleen de tech-elite, er baat bij kan hebben”, aldus een BBC-woordvoerder.

Er bestaat een belangrijke markt voor slimme speakers, met ongeveer één op vijf Britse gezinnen die over zo’n toestel beschikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business