Nieuws

Gents ziekenhuis wordt voorzien van zelfrijdende bus

Patiënten, bezoekers en medewerkers van het AZ Maria Middelares ziekenhuis in Gent kunnen binnen enkele maanden het zelfrijdende busje gebruiken.

Zelfrijdende wagens zijn momenteel nog steeds niet klaar voor de openbare weg, maar dat weerhoudt ons er niet van om te experimenteren met zelfrijdende voertuigen buiten de openbare weg. Ook aan het AZ Marie Middelares ziekenhuis in Gent zijn ze niet vies van autonome wagens. Het ziekenhuis gaat namelijk gebruikmaken van een zelfrijdende, elektrische bus om zowel patiënten, bezoekers als medewerkers te vervoeren van de ingang naar de tramhalte en omgekeerd.

Slechts één busje

Een zelfrijdende bus mag je in dit geval letterlijk nemen, aangezien er slechts één exemplaar ingezet wordt om de 600 meter tussen de ziekenhuisingang en de dichtstbijzijnde tramhalte te overbruggen, zowel overdag als ’s nachts. De bus zelf staat ook bekend als Olli en is van Amerikaanse makelij. Het gaat hier niet om een pilootproject, aangezien de bus reeds op andere plaatsen wordt gebruikt, waaronder Amerikaanse universiteitscampussen, en daar succesvol is gebleken.

Olli is voorzien van een 360°-camera zodat hij perfect kan zien wat er rondom hem gebeurt en tijdig kan remmen. Vanaf januari 2020 zou het busje moeten rondrijden bij het AZ Maria Middelares in Gent. De eerste weken zal er wel nog een menselijke bestuurder aanwezig zijn om het concept wat meer vertrouwd te maken bij de passagiers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business