Nieuws

7 programmeertalen waarmee je kan uitpakken

Welke programmeertaal moet je nu eigenlijk zeker kunnen? Wij stelden een lijstje op van 7 programmeertalen waarmee je kan uitpakken.

Steeds vaker komt programmeren naar voren in vacatures. Het is een vaardigheid die elk jaar meer wordt gevraagd. Niet alleen wie dagelijks moet ontwikkelen heeft baat bij programmeertalen, ook de mensen rondom IT-specialisten kunnen best een graantje meepikken. Heb je interesse om webapps, mobiele apps of desktopapplicaties te leren ontwikkelen? Laat ons even inzoomen op een aantal talen in willekeurige volgorde.

HTML/CSS

HTML en CSS heb je sowieso nodig om een website of applicatie te bouwen. De taal is intussen volwassen geworden en kent een grote community waarbij je gemakkelijk oplossingen op internet kan vinden. Om HTML en CSS te schrijven is Bootstrap het meest gekende framework.

Ontdek onze opleiding frontend developer.

JavaScript

Iedere developer heeft op z’n minst een basiskennis aan JavaScript nodig. Maar waarom nu eigenlijk? JavaScript wordt gebruikt om interactiviteit aan applicaties en websites toe te voegen. Wil je een winkelmandje of fotoslider bouwen? Dan gebruik je JavaScript. De programmeertaal was de meest gebruikte in 2018 en 2019. Ook volgend jaar zal dat zeker niet anders zijn. De combinatie HTML/CSS wordt ook frontend genoemd.

Ontdek onze opleiding JavaScript.

Java

Deze programmeertaal heeft helemaal niets te maken met JavaScript, integendeel. Java is een stuk robuuster en object-georiënteerd. Ze wordt gebruikt in onder andere Android. Maar ook applicaties van banken, ziekenhuizen en universiteiten zijn geschreven met Java. De taal kan is multi inzetbaar.

Ontdek onze opleiding Java.

PHP

PHP is naast JavaScript één van de meest bekende programmeertalen. WordPress, Facebook, Drupal en noem maar op. Allen zijn ze geschreven in PHP. Frameworks als Symfony of Lavarel zorgen ervoor dat ontwikkelaars gemakkelijk met PHP aan de slag kunnen. Het blijft een goede taal om alle mogelijke web- en mobiele apps mee te bouwen.

Ontdek onze opleiding PHP.

Python

Hip en trendy, dat is Python momenteel! En terecht. De programmeertaal is zeer toegankelijk voor beginners en is dan ook heel leesbaar. Python kan je gebruiken voor alle mogelijke applicaties en websites. De taal heeft intussen ook een zeer grote community rond zich waardoor oplossingen altijd snel en eenvoudig terug te vinden zijn.

Ontdek onze opleiding Python.

C#

C# is een volgroeide programmeertaal en wordt voornamelijk gebruikt om games te schrijven. Vroeger werd de taal vooral gebruikt voor Windows-applicaties maar dat is de laatste jaren sterk veranderd. Je kan met C# ook moderne applicaties bouwen voor Linux en Mac nu. Vanuit Visual Studio Editor kan je gemakkelijk een koppeling met GitHub aanmaken en als één team aan een bepaalde code werken. De programmeertaal werd ontwikkeld door Microsoft en heeft een zeer grote community achter zich.

Ontdek onze opleiding C#.

R

Deze ken je misschien helemaal nog niet. R is relatief onbekend voor de meesten. Het is een taal die werd ontwikkeld in Auckland, Australië. R is gemaakt voor statistiek en data-analyse. R is voor de wiskundigen onder ons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business