Nieuws

Bosch introduceert elektrische kinderwagen

De eStroller beschikt over een aantal slimme veiligheidsfuncties, zoals de automatische rem die voorkomt dat de kinderwagen wegrolt als er veel wind staat of hij op een heuveltje staat.

Een stukje wandelen met je baby in de kinderwagen wordt nu nog makkelijker én vooral veiliger. Bosch komt namelijk met de eStroller, een elektrische wagen met dual-elektromotoren en sensoren.

Op tijd remmen

Veiligheid staat voorop bij Bosch en daar hebben ze dan ook de focus op gelegd bij de eStroller. Zodra er door de sensoren in de wagen een belemmering wordt gesignaleerd, zoals bijvoorbeeld een heuvel of een ongelijk looppad, dan treedt het eStroller systeem in werking. Dit zorgt ervoor dat de kinderwagen niet wordt meegevoerd door de omstandigheden. Dat werkt als volgt: het systeem analyseert de weg en als die een heuvel opgaat, helpt het je om de kinderwagen omhoog te duwen. Ga je weer omlaag, dan zorgt de automatische rem ervoor dat je niet te hard naar beneden rijdt en dat de kinderwagen op het pad blijft. Ook signaleert het systeem weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij erge tegenwind,dan wordt de kinderwagen stil gezet.

USB-poort en eStroller app

Naast de veiligheidsfuncties zitten er ook een aantal andere handige functies op de eStroller. Zoals een USB-poort om je smartphone of andere apparaten mee op te laden. Er zitten 18V vervangbare lithium-ionbatterijen in de wagen, dezelfde die Bosch ook voor zijn elektrische gereedschappen gebruikt. Ook zit er bluetooth op de eStroller die je kunt verbinden met je telefoon via de speciale eStroller app. Daar kun je de accustatus zien, het niveau van ondersteuning en je kunt een alarm instellen om te voorkomen dat iemand jouw kinderwagen steelt. Mocht je de kinderwagen bijvoorbeeld in de garderobe van een restaurant hebben gezet, waar je geen zicht op hebt, en iemand wil hem meenemen dan krijg je via de app een melding hierover binnen. En stel nu dat de batterij leeg is, dan kun je de wagen nog altijd gebruiken, alleen moet je dan wel wat harder duwen.

Verkrijgbaarheid

Bosch zal de eStroller niet zelf gaan verkopen, hiervoor zal het bedrijf met partners samenwerken. Het Zweedse bedrijf Emmaljunga zal de kinderwagen als eerste verkopen vanaf begin volgend jaar. Wanneer de elektrische kinderwagen in België verkrijgbaar is en hoeveel deze gaat kosten, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business