iPhone SE

Apple lanceert in 2020 mogelijk een opvolger van de iPhone SE. Een SE 2 of een XR mini? Wie zal het zeggen. We kijken er alvast naar uit wat het wordt.

Zo’n drie jaar geleden bracht Apple de iPhone SE uit. Een budget smartphone met het uiterlijk van de iPhone 5S en de prestaties van een 6S. De verkoop van de SE liep als een trein. Hij was een stuk betaalbaarder (489 euro) dan andere iPhones en pastte perfect in je broekzak. Veel mensen zijn/waren echt fan van deze kleine topper.

Einde van de iPhone SE

Jammer genoeg werd de verkoop van de SE in 2018 stopgezet samen met de productie van de X en 6S. Alle ‘oudere’ modellen in het gamma moesten eruit. Vaak een teken van nieuwigheden. Zo werd toen ook gedacht over de iPhone SE. Veel eigenaars van de SE uit 2016 hoopten toen volop op de komst van een nieuwe SE 2. Maar die geruchten werden redelijk snel in de kiem gesmoord toen Apple zijn XR als ‘budgetsmartphone’ voorstelde. Toegegeven, in vergelijking tot de XS is het een budgettoestel.

iPhone SE
Het tijdloze design kon heel wat mensen overtuigen.

Verrijzenis 2020

Vandaag schrijft het Aziatische Nikkei dat er in 2020 mogelijk een iPhone SE 2 zit aan te komen. Volgens onbekende bronnen zou Apple van plan zijn om een deel van het verloren marktaandeel weer te heroveren. Door de opkomst van merken als Huawei, Samsung en Xiaomi is het bedrijf heel wat verkopen misgelopen door budgetsmartphones uit China en Korea.

Daar zou vanaf 2020 wel eens verandering in kunnen komen. Volgens Nikkei’s bronnen zou de nieuwe SE alle specificaties van de XS of XR onder de motorkap krijgen. Op die manier hoopt het bedrijf van Tim Cook – voornamelijk in Azië – weer meer mensen te overtuigen met een betaalbare smartphone die toch krachtige specs kan bieden.

“Het tijdloze design kon heel wat mensen overtuigen.”

Stap terug

De vraag is nog maar of Apple ervoor zal kiezen om het nieuwe betaalbare model onder de naam SE te gaan verkopen. Die naam verwijst natuurlijk naar een oud model en zo lijkt het alsof de iPhonebouwer een stap terug zet. Misschien is het logischer als het bedrijf ervoor kiest een soort iPhone XR mini te ontwikkelen voor de fans van een kleiner toestel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here