motorola one zoom

De Motorola One Zoom is nieuwste toevoeging aan het smartphonegamma van Motorola. Hij is ook de eerste Motorola met maar liefst vijf camera’s.

Verschillende lekken maakten duidelijk dat we binnenkort kennis mochten maken met een nieuwe smartphone van Motorola en bij deze is het toestel ook officieel. Ondanks zijn naam valt de Motorola One Zoom niet binnen het Android One programma. De Motorola One, One Vision en One Action blijven dus de enige Android One smartphones van het merk.

Motorola One Zoom: specificaties

De vijf camera’s zijn het meest opvallende aan de Motorola One Zoom, maar hier volgt eerst een kort overzicht van de belangrijkste specificaties:

  • Display: 6,39 inch OLED-display met Full HD+ resolutie (2340 x 1080p)
  • Chipset: Snapdragon 675
  • RAM-geheugen: 4GB
  • Interne opslag: 128GB (uitbreidbaar met microSD-kaart)
  • Batterij: 4000mAh met 15W-snelladen (USB-C)
  • 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting: ja

De vijf camera’s zijn opgesplitst in een enkele selfiecamera van 25MP in de waterdruppelnotch op het scherm en vier camera’s achteraan. Het gaat om een 48MP-hoofdlens met optische beeldstabilisatie en quad-pixel technologie, waardoor je in de praktijk foto’s van maximaal 12MP kan maken, een 16MP-groothoeklens (117° gezichtsveld), een 5MP-dieptesensor voor betere portretfoto’s met vervaagde achtergronden en een 8MP-telefoto lens met 3x optische zoom én optische beeldstabilisatie. Hierdoor is de One Zoom een van de meest veelzijdige smartphones op het vlak van cameramogelijkheden.

De AI-functies van de camera’s zijn daarnaast aangescherpt zodat hij automatisch verschillende voorwerpen en scènes kan herkennen om je advies te geven voor betere foto’s. Ook de Night Vision die op de One Vision werd geïntroduceerd, maakt hier een terugkeer.

Daarnaast heeft Motorola de vingerafdrukscanner verplaatst in vergelijking met de Motorola One Vision en One Action. Er is nu gekozen voor een on-screen vingerafdrukscanner. Het iconische Motorola-logo aan de achterkant is er nog steeds, maar vervult nu een andere functie. Het logo kan nu namelijk oplichten en je kan dit zodanig instellen dat het oplicht wanneer je een melding aankrijgt.

Motorola One Zoom: prijs en beschikbaarheid

Deze krachtige combinatie van camera’s kost een schappelijke 429,99 euro. Bovendien is de Motorola One Zoom beschikbaar vanaf vandaag, 6 september.


Update:

In een gesprek met Motorola werd ons verteld dat de One Zoom gegarandeerd één Android-update zal krijgen. Uit de doos draait het toestel op Android 9 Pie, maar in de komende maanden zal hij ongetwijfeld de update naar Android 10 ontvangen. Of hij volgend jaar naar Android 11 geüpdatet zal worden, kon Motorola nog niet met zekerheid zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here