Nieuws

Facebook en consorten meeten met Amerikaanse inlichtingendiensten

De meeting werd georganiseerd met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.

Amerikaanse technologiebedrijven, waaronder ook Facebook, Google, Microsoft en Twitter zaten woensdag aan tafel met de Amerikaanse inlichtingendiensten om een digitale veiligheidsstrategie uit te werken voor de nakende Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.

De veiligheidsteams van de bedrijven zaten samen met vertegenwoordigers van de FBI, de inlichtingendiensten en het departement van staatsveiligheid. De meeting vond plaats in Menlo Park, het hoofdkwartier van Facebook.

De bedoeling was om verder te bouwen op voorgaande discussies en om een strategische samenwerking uit te bouwen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat zegt Nathaniel Gleicher, verantwoordelijke voor het cybersecuritybeleid bij Facebook.

Specifiek hadden de aanwezigen het over hoe het bedrijfsleven en de overheid hun informatiestroom zouden kunnen verbeteren en hun reacties op bedreigingen zouden kunnen optimaliseren.

Socialemediabedrijven liggen onder vuur nadat de Amerikaanse inlichtingendiensten met de theorie kwamen aanzetten dat Rusland een uitgebreide socialemediacampagne had gevoerd ten voordele van de verkiezing van Donald Trump. Rusland ontkent nog steeds alle betrokkenheid.

Microsoft en Google bevestigden dat ze aanwezig waren op de meeting, en Twitter en Google spraken zich positief uit over de gedeelde verantwoordelijkheid met de Amerikaanse overheid. Google gaf wel mee dat “technologie slechts een deel is van de oplossing.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business