Nieuws

Webplayer voor Apple Music nu beschikbaar

Apple zwierde gisteren de webapplicatie van zijn populaire Apple Music online. Na jaren van achterstand heeft ook deze muziekdienst een eigen webapp.

Sinds gisteren heeft Apple de webplayer van zijn popularie muziekstreamingdienst Apple Music online gelanceerd. Via beta.music.apple.com kan je nu al je favoriete muziek rechtstreeks vanuit de webbrowser beluisteren.

Apple Music Beta

Wat vooral opvalt is het feit dat de webappicatie fantastisch aanvoelt. Je hebt het gevoel dat je in een vast programma aan het werken bent. In ieder geval heb je nu geen iTunes of Apple Music-app meer nodig. Vermoedelijk is de interface van deze webapp ook het nieuwe uiterlijk van de Apple Music-app die het bedrijf deze herfst zal uitbrengen voor macOS Catalina.

Verder belooft het bedrijf dat je de muziekdienst via elke browser kan bereiken, inclusief Google Chrome, Edge enz. Maar ook vanaf Windows 10, Android en Chrome OS zal music.apple.com beschikbaar zijn.

Uitbreiding

Het is logisch dat Apple zijn webapp ook beschikbaar stelt voor gebruikers van andere platformen en webbrowsers. Het zou immers dom zijn om de website enkel toegankelijk te maken voor Safari. Op deze manier kan het bedrijf zijn muziekdienst gemakkelijk beschikbaar maken voor iedereen én vraagt het ook een stuk minder onderhoud aangezien het om een webapplicatie gaat.

Spotify heeft al sinds het begin een webapplicatie. Dat Apple daar nu pas mee afkomt is echt nogal laat en was een veel gevraagde functie. Apple Music is door de jaren heen enorm gegroeid en heeft ook potentieel om te concurreren met diensten als Spotify of Deezer.

Onderaan het menu zit al een knopje klaar waarmee je in Catalina de nieuwe Apple Music app kan downloaden.
appleapple musicDownloadsgratis apple musicinternetmobielnieuwsontspanningspotifytipswebapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals