Google Docs

Een nieuwe functie voor Google Docs: een live woordenteller voor gebruikers die gebonden zijn aan een minimum of maximum aantal woorden.


Google Docs krijgt er weer een handige functie bij. Wel, de functie bestond al, maar nog niet in deze vorm. Een woordenteller zat al ingebakken in Google Docs en is bereikbaar via extra > aantal woorden. Nu krijgt de populaire Office-concurrent er een extraatje bij.

Beginnen bij G-Suite

Zoals Google dat vaak doet begint het bij G-Suitegebruikers met de uitrol van nieuwe functies. Zo kunnen zakelijke gebruikers vanaf nu een live woordenteller aanzetten die simpelweg meetelt terwijl je typt.

Als je op het vakje klikt waarin het aantal woorden staat, krijg je extra informatie over je document zoals het aantal pagina’s, aantal tekens (met of zonder spaties) en wie bijvoorbeeld de auteur is. Ben je al een G-Suitegebruiker? Activeer de nieuwe functie dan via extra > aantal woorden > toon automatisch. Naar verwacht zal de nieuwe mogelijkheid de komende weken ook uitgerold worden naar alle ‘gewone’ Docs-gebruikers.


Google Docs
Klik op de woordenteller voor meer info over het document.

Google-uitspraken

In de release waarin Google zijn nieuwe functie toelicht stelt het bedrijf het volgende: “we hebben gehoord dat een automatische woordenteller handig kan zijn voor gebruikers die zich aan een minimum of maximum aantal woorden moet houden”. Wel, soms kan het ook gewoon eens eenvoudig zijn.

 


Gerelateerde artikelen

Gmail rolt geavanceerde spellingscontrole uit voor G Suite

Wie gebruikmaakt van G Suite, kan binnenkort genieten van foutloze e-mails. Google rolt namelijk een geavanceerdere versie van zijn spellingscontrole uit.