Nieuws

Oppo Reno Ace eerste smartphone met 65W-snellaadtechnologie

De Oppo Reno Ace zal qua oplaadsnelheid zeker niet teleurstellen.

OnePlus heeft jarenlang met zijn snellaadtechnologie de markt geleid. Onder de naam Dash Charge wist je als OnePlus-gebruiker dat jouw smartphone razendsnel opgeladen werd. De nieuwste technologie van OnePlus heet Warp Charge en presteert nog sneller, maar binnenkort moet de smartphonemaker zijn meerdere erkennen in Oppo, om specifiek te zijn de Oppo Reno Ace.

Oppo Reno Ace met snellaadtechnologie

Vice-president Brian Shen van Oppo meldt dat het nieuwste topmodel uit de Oppo Reno Ace-serie in het bezit is van een nieuwe senllaadtechnologie met een vermogen van 65W. Dat is maar liefst 30 procent sneller dan de huidige snellaadtechnologie van Oppo, namelijk SuperVOOC in telefoons als de Oppo Reno 10X Zoom en Oppo Find X. Met laatstgenoemde technologie zou een batterij van 3.400mAh binnen 35 minuten volledig geladen moeten zijn.

Het is nog onduidelijk hoe snel de nieuwe Oppo Reno Ace opgeladen kan worden dankzij de 65W-snellaadtechnologie. Het is waarschijnlijk niet voor het eerst dat we nieuws horen over de Oppo Reno Ace. Eerder hintte Shen op de komst van een high-end smartphone met een accucapaciteit van 4.000mAh en een 90Hz-display. Laatstgenoemde specificaties komen overeen met de OnePlus 7 Pro, de high-end telefoon die eerder dit jaar is gelanceerd.

Dat Oppo en OnePlus vaak overlap met elkaar hebben, vinden wij niet zo vreemd. Beide fabrikanten zijn immers onderdeel van hetzelfde moederbedrijf, namelijk BBK Electronics. Andere merken onder beheer van BBK Electronics zijn Realme en Vivo. Hoewel deze merken vrij groot zijn in thuisland China en omstreken, vinden we deze merken nog niet terug in de Benelux.

Verdere specs en launch

De Oppo Reno Ace wordt naar verluidt uit de doeken gedaan op 10 oktober. We weten nog relatief weinig over de verdere specificaties, maar gaan er vanuit dat de Snapdragon 855 Plus chipset ‘gewoon’ onder de motorkap zit. Over 5G-ondersteuning is nog weinig bekend. Ook een eventuele release in de Benelux is nog onzeker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business