Whole

Amazon komt wederom in opspraak omtrent de behandeling van zijn personeel.  

De supermarktketen heeft aan Business Insider bevestigd dat het de medische voordelen voor parttime werknemers zal afschaffen. De maatregel geldt voor personeel dat minder dan 20 uur per week tewerkgesteld is. Een woordvoerder zei dat de maatregel kaderde in de uitbouw “van een betere parttime werkstructuur die meer is afgestemd op de noden van het bedrijf”. De aanpassing vindt plaats op 1 januari 2020 en zal zo’n 1900 werknemers treffen. Dat komt neer op 2 procent van het totale personeelsbestand.  

Whole Foods wist niet te zeggen of Amazon iets te maken had met die beslissing. Hoewel Amazon wel degelijk het moederbedrijf is van Whole Foods, en ook regelmatig oppert dat de twee zouden samensmelten, had de ecommercereus niet noodzakelijk iets te maken met de maatregel.  

Wat er ook van is; de vermindering van de sociale voordelen voor deeltijds personeel doet de reputatie van Amazon alvast niet veel goeds. Amazon krijgt namelijk al jaren te kampen met klachten over de behandeling van hun personeel. Benieuwd wat de reacties nu zullen zijn.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here