Nieuws

Apple Arcade is nu al live

De abonnementsdienst voor games zou oorspronkelijk op 19 september uitkomen, maar dit is nu vervroegd. Met de dienst kun je toegang krijgen tot meer dan 50 games.

Vanaf nu kun je een gratis proefversie downloaden van Apple Arcade, de gamedienst is namelijk twee dagen eerder verschenen.

 

Nog niet voor iedereen

Het nieuws werd bekend op Twitter, waar een oplettende journalist dagen voor de start van Apple Arcade zag dat de dienst al beschikbaar was. Let wel, dit is voor gebruikers die beschikken over iOS 13 of de laatste bèta van iOS 13. Inmiddels heeft Apple ook gereageerd op het nieuws via een officieel persbericht over de gamedienst. Al wordt daar geen woord gerept over de eerdere verschijning van Arcade en waarom het alleen nog beschikbaar is voor iOs 13 gebruikers.

Apple Arcade

De abonnementsdienst kost 4,99 euro per maand, maar je kunt Arcade dus ook een maand gratis uitproberen met de free trial. Dit kan met een iPhone, een iPad, Apple TV en de Mac. Nadat je de proefversie of het abonnement hebt aangeschaft, kun je meteen beginnen met spelen. Apple Arcade heeft een ruim aanbod van games, je kunt uit meer dan 50 games kiezen en daar komen maandelijks games bij. Het doel is om in het najaar het aanbod uit te breiden naar 100 games. Daarbij zullen een aantal games maar beperkt beschikbaar zijn. Volgens Apple kun je kwalitatieve games verwachten van het hoogste niveau. De games die in de dienst zullen verschijnen zijn namelijk exclusief beschikbaar voor Arcade. Apple is hiervoor een samenwerking aangegaan met gameontwikkelaars, en in ruil voor de exclusiviteit draagt Apple bij aan de kosten voor de ontwikkeling van de games.

Voordelen

Tijdens het spelen in Apple Arcade wordt je niet gehinderd door reclames, je kunt de games gratis updaten en je kunt offline gamen. Ideaal voor als je onderweg bent en over je datalimiet heen zit. De abonnementsdienst is vanaf nu beschikbaar in 150 landen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business