Huawei

Een nieuw lek toont de Huawei Mate 30 Pro specificaties. Ondanks het handelsverbod met de VS lijkt de toptelefoon er gewoon te komen.

Update: vlak na het publiceren van dit artikel zijn er foto’s verschenen van de Huawei Mate 30 Pro. Deze zijn op een later moment toegevoegd.

Huawei heeft vooralsnog een bewogen jaar achter de rug. Terwijl de omzetcijfers van dit jaar tot de verbeelding spraken, gooide het handelsverbod tussen Huawei en bedrijven uit de VS roet in het eten. In hoeverre dit handelsverbod gevolgen heeft voor de toekomst van Huawei-telefoons met Android-software, gaan we zeer binnenkort zien met de Mate 30-serie. De Huawei Mate 30 Pro specificaties zijn op papier in ieder geval veelbelovend.

Huawei Mate 30 Pro specificaties

Op de Chinese equivalent van Twitter, Weibo, zijn nieuwe foto’s gelekt met informatie over de duurste van de serie, namelijk de Huawei Mate 30 Pro. Specificaties op papier zeggen natuurlijk niet alles, maar met een Kirin 990 chipset, 4.500mAh-batterij én een camera-opzet met vier lenzen kan het bijna niet misgaan, zou je denken.

Misschien wel het meest interessante aspect van deze gelekte info is de aanwezigheid van Android. Althans, een soort van Android. Zoals gewoonlijk legt Huawei haar eigen EMUI-schil over Android heen, zodat de Huawei smartphones een herkenbaar en eigen interface krijgen. Dit past onder meer icoontjes, instellingenmenu’s en meer aan. Of het daadwerkelijk gaat om Android 10, of dat er een AOSP versie aanwezig is zonder Google Play-apps? Daarvoor moeten we de presentatie afwachten.

De camera-opzet is op papier iets verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de Huawei Mate 20 Pro. Naast een reguliere 40-megapixellens is er nu ook ruimte voor een 40-megapixelgroothoeklens. Hoewel het aantal megapixels niet altijd iets zegt over de kwaliteit van foto’s, is het wel opvallend dat de groothoeklens over twee keer zoveel pixels beschikt als zijn voorganger. Ook is er ruimte voor een 8-megapixeltelelens en een geavanceerde 3D-dieptesensor (Time of Flight-sensor).

Release en prijs

De Huawei Mate 30 serie wordt op 19 september officieel onthuld. Over een exacte releasedatum is nog niets bekend, laat staan info over een release in de Benelux. Ook over de prijzen van de Mate smartphones is nog niets te zeggen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here