Twitter

Twitter heeft zijn mobiele app geüpdatet om compatibel te zijn met de Dark Mode-feature van iOS 13, de nieuwe update van het iOS-besturingssysteem. Apple brengt deze update donderdag 19 september uit

Naar goede gewoonte brengt Apple elk jaar een update uit van zijn besturingssysteem iOS. Tijdens de Worldwide Developers Conference op 3 juni kondigde Apple de dertiende versie aan, iOS 13. Dit wordt de opvolger van het huidige besturingssysteem iOS 12. Vanaf aanstaande donderdag, 19 september, zal deze update voor iPhone-gebruikers beschikbaar zijn. Één van de nieuwe features die deze update zal bevatten, is ‘Dark Mode’. Met deze feature wil Apple het iOS-systeem een handige look geven in ruimtes met beperkte belichting, die eenvoudig kan worden ingesteld door de gebruiker.

Het valt dus te verwachten dat in de komende dagen verscheidene applicaties een update zullen uitvoeren om de nieuwe mogelijkheden die iOS 13 biedt, ten volste te benutten. De volgende twee opties zijn het meest logische om zich aan te passen aan de Dark Mode-feature: apps kunnen ofwel hun bestaande thema-engine achteraf aanpassen aan de uiterlijke instellingen van iOS 13, of ze nemen automatisch de thema-engine van Apple over, zonder mogelijkheid deze aan of uit te schakelen.

Twitter-app krijgt update

Twitter heeft alvast een update van zijn app uitgevoerd om Dark Mode van iOS 13 te ondersteunen. Fervente gebruikers van Twitter weten dat een Dark Mode thema geen nieuwigheid is op de Twitter-app. Wat echter wel nieuw is, is dat gebruikers nu niet langer meer dit thema handmatig moeten instellen. Dit kwam omdat iOS 12 geen Dark Mode thema in het systeem geprogrammeerd had, en dat probleem is met iOS 13 van de baan.

Deze handmatige instelling is nog steeds mogelijk om gebruikers de controle te geven welk thema ze willen gebruiken. Het is evengoed mogelijk om in te stellen dat Twitter zich automatisch aan het besturingssysteem van je apparaat aanpast. De update van de app maakt het mogelijk dit in slechts enkele stappen in te stellen. Dit kan door de app te openen en naar ‘Settings and Privacy’ te gaan wanneer de app geopend is. ‘Dark Mode’ kan vervolgens worden ingesteld bij het menu ‘Display and Sound’. ‘Use device settings’ moet eveneens worden aangezet, anders passen de instellingen van de app zich niet automatisch aan aan die van je toestel.

Twitter is één van de eerste apps die een officiële update aankondigt om Dark Mode in iOS 13 te ondersteunen, maar zal ongetwijfeld niet de laatste zijn. iOS 13 is vanaf 19 september beschikbaar op de iPhone, en vanaf 30 september op de iPad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here