iPhone 11
De nieuwe iPhone 11 is volledig water- en stofresistent.

De iPhone 11 serie batterijcapaciteit is verbluffend. Althans, wanneer je het vergelijkt met zijn voorgangers. De echte kracht zit 'm in de software.

Advertentie

Dat Apple geen alledaagse fabrikant is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Het bedrijf uit Cupertino onderscheidt zich met wat gek gedrag, zoals het inmiddels klassieke ‘One More Thing’, of wat te denken van het nooit vermelden van de batterijcapaciteit? Dat laatste is nogal een irritante kwestie voor veel tech-enthousiastelingen. Gelukkig hebben we altijd nog Tenaa (via MacRumors), de Chinese keuringsinstantie die smartphones door de mangel haalt.

iPhone 11 serie batterijcapaciteit

Tijdens de presentatie meldde Apple dat de batterijduur van de nieuwe iPhones verbeterd is ten opzichte van de vorige generatie. Volgens Tenaa is het basismodel, de iPhone 11, verrijkt met een batterijcapaciteit van 3110 mAh. Dat is 5,7 procent meer dan de batterij van de iPhone XR (2942 mAh). De iPhone 11 Pro is voorzien van 3046 mAh aan batterijsap. Dat is maar liefst 14,5 procent meer dan bij de iPhone XS (2658 mAh).

iPhone 11 Pro

De grootste klapper in batterijcapaciteit vinden we terug bij de iPhone 11 Pro Max. Deze joekel van een telefoon beschikt ook over een joekel van een batterij: er is ruimte voor 3969 mAh. Daarmee is de batterij maar liefst 25 procent groter dan de iPhone XS Max, die over 3174 mAh aan sap beschikt.

Met name laatstgenoemde iPhone schaart zich met zijn batterijcapaciteit nu in het rijtje van Android-telefoons. Jarenlang bracht Apple iPhones uit met een marginale batterijcapaciteit, zeker wanneer je het vergelijkt met Android-alternatieven. Wat de iPhones vaak op de been hield, was het feit dat de software zo goed geoptimaliseerd werd dat je het er vrijwel altijd één dag mee uit kon houden. Of de nummers van Tenaa exact kloppen, wordt de komende weken duidelijk als er meer teardowns geplaatst worden op het web.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here