Huawei Mate 30 serie

De Huawei Mate 30 serie wordt morgen gepresenteerd in München. Mocht dit gerucht waar zijn, dan zal de presentatie een stuk minder leuk worden.

Het lijkt hommeles binnen Huawei. De smartphonefabrikant presenteert morgen de Huawei Mate 30 serie. Het is de tweede high-end smartphonelijn die Huawei in 2019 uitbrengt. Een groot verschil ten opzichte van de Huawei P30 serie is dat het handelsverbod tussen de VS en Huawei nu wél voelbaar moet zijn. De fabrikant mag niet met Amerikaanse bedrijven samenwerken. Dit betekent dat een officiële versie van Android niet beschikbaar is op papier voor Huawei.

Huawei Mate 30 serie release

Het Nederlandse LetsGoDigital meldt dat de Huawei Mate 30 Serie niet verschijnt in grote delen van Europa. De informatie is afkomstig van een Huawei insider. De insider splitst Europa op in Centraal- en Oost-Europa. Hij durft alleen met zekerheid te zeggen dat Centraal Europa, waaronder de Benelux behoort, geen Mate 30 serie zal mogen verwelkomen.

huawei mate 30 Pro
Gelekte render van de Huawei Mate 30 Pro.

Huawei zou zelf ook inzien dat het lanceren van de Mate 30 serie zonder applicaties van Google praktisch nutteloos is in Europa. Het gaat om zowel de Lite- als Pro-versies. Hoeveel telefoons Huawei überhaupt in petto heeft morgen, is afwachten geblazen. Er is echter nog een minieme kans dat de Mate serie alsnog verschijnt in enkele Europese landen. Het gaat allemaal om ad hoc beslissingen, op basis van recente ontwikkelingen.

Het gemis van Google applicaties is cruciaal voor de Europese markt, aangezien wij erg afhankelijk zijn van deze Google apps. Via een omweg zou je als consument Google apps kunnen installeren. Voor het grote publiek zal dit echter niet aantrekkelijk lijken. In China is dit een minder groot probleem, aangezien consumenten daar geen gebruik van maken van Google apps. Wellicht dat Huawei alternatieve applicaties in Europa wil gaan aanbieden die Google diensten en apps kunnen vervangen, net als in thuisland China.

Meer over de Huawei Mate 30 serie

Mocht de Huawei Mate 30 Pro écht niet lanceren in Europa en dus de Benelux, dan zou dat bijzonder jammer zijn. Eerder deze week berichtten we al over de specificaties van de Huawei Mate 30 Pro. Op papier ziet het ernaar uit dat de iPhone 11 Pro (Max) een geduchte concurrent heeft aan het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here