Nieuws

Waarom Mozilla Firefox vaker gaat updaten

Mozilla Firefox is een van de meest betrouwbare en bekende browsers van tegenwoordig. Het uitstekende updatebeleid draagt hier zeker aan bij.

De browser van Mozilla is al jaren een stabiele factor in de browsermarkt. Hoewel Google Chrome van vrijwel elke browser marktaandeel heeft afgesnoept, blijft Mozilla ondanks alles een relevante speler. Dat komt mede doordat het bedrijf haar Firefox browser van degelijke, stabiele updates voorziet. Mozilla Firefox krijgt nu om de zes tot acht weken een nieuwe versie, maar daar gaat verandering in komen.

Mozilla Firefox updates

In een blogpost op Mozilla Hacks vertelt de fabrikant dat het van plan is om haar browser om de vier weken te voorzien van een stabiele update. Zo krijgen gebruikers sneller toegang tot nieuwe features. Een gevolg van deze updateperiode is dat er minder tijd is om bèta’s te testen. Door frequenter bèta-updates te brengen, hoopt Mozilla sneller stabiele updates te bewerkstelligen.

Dat Mozilla Firefox sneller gaat beschikken over nieuwe updates, komt door de vele verzoeken van gebruikers. Zij willen graag sneller nieuwe updates naar de Firefox browser. Nieuwe versies worden altijd gefaseerd uitgerold, en dat blijft nog altijd het geval. Op deze manier kan het problemen opmerken voordat alle gebruikers getroffen worden door een issue.

Gefaseerde uitrol

Bij het uitrollen van browser-updates houdt de fabrikant tevens rekening met het risico op problemen; is de kans groot dat er problemen in de eindversie zitten? Dan schakelt Mozilla over op een trage uitrol. Dat scheelt veel gebruikers een hoop onnodige ellende.

Lees meer: wat is de beste browser in 2019?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business